Qui som?

Terra Fèrtil som una associació sense ànim de lucre que defensem el sòl i ens sumem i divulguem sobre la transició ecosocial que tant necessitem com a societat.

I com ho fem? Impartint una educació ecosocial de qualitat!

Fomentem un pensament crític, donem eines a persones de totes les edats perquè s’empoderin a passar a l’acció, tant a escala individual com col·lectiva i conscienciem sobre la importància del bé comú, en especial del sòl.

Fomentem una cultura crítica amb l’actual sistema econòmic per a la construcció col·lectiva d’una utopia realista, socialment justa i ambientalment sostenible que posi la vida al centre.

La nostra història

Terra Fèrtil va néixer a finals del 2021 quan un grup d’alumnes del Postgrau d’Economia Social i Solidària vam identificar la necessitat de donar resposta als reptes que s’enfronta la societat actual.

Vam identificar un conjunt de necessitats socials, col·lectives i individuals, les quals calia satisfer. Cada una de nosaltres vam posar els nostres coneixements al servei del col·lectiu i amb els recursos que teníem a l’abast vam traçar un full de ruta per desenvolupar una iniciativa transformadora. Aquest full de ruta es va concretar amb el projecte de Terra Fèrtil amb el qual vam guanyar el Premi Especial dels Premis Economia Social 2022.

L’agost de 2022 vam materialitzar la iniciativa, constituint l’Associació Terra Fèrtil. A partir d’aleshores hem concentrat els esforços en activar els serveis educatius i d’assessorament per tal de donar viabilitat al projecte i continuar fent front a les necessitats identificades activant noves línies de serveis i productes.

Tot això mentre participem en moviments ecologistes i transformadors de base.

Darrerament, hem rebut una menció especial als Premis Michaela Chalmeta 2023.

Som Sobirania Alimentària i Agroecologia

Les nostres accions promouen la capacitat de les comunitats per prendre decisions sobre la seva alimentació i recuperar el control dels recursos locals; fomentant una agricultura i una cadena agroalimentària basades en pràctiques que promouen la biodiversitat, la regeneració del sòl, la salut dels ecosistemes i els circuits curts de comercialització.

Som Economia Social i Solidària

Creiem en un model econòmic basat en la cooperació, la solidaritat i l’equitat, fomentant la participació activa de les persones i les comunitats en la presa de decisions i promocionant la justícia social i econòmica.

Som Ecofeminisme

Recuperem el contacte amb la terra i la naturalesa per facilitar una vida saludable i abundant, respectant els límits físics del planeta en termes de producció, treball i drets; davant dels excessos del model socioeconòmic actual.

Som Ruralisme

Reconeixem el medi rural com un espai clau per a la sostenibilitat, la cohesió social, la conservació dels sabers tradicionals, i valorem el paper de la pagesia en la gestió del territori.

Clàudia

Somio i treballo per assolir una societat ambiental, social i econòmicament sostenible, justa i digne per a totes.

Paraules llargues i tatuades al cor: decreixement anticapitalista i ecofeminisme descolonial.

Nacho

Nascut a Chile, de cor “san miguelino”, i ara mateix arrelant a Mallorca.

Periodista de formació, agricultor en pràctiques. Descobrint el cooperativisme com a eina de transformació social i econòmica. Estar a l’hort és un dels meus passatemps preferits.

Gemma

Somiant amb una organització democràtica i de base amb caràcter local i autogestionat amb l’ecologia i el feminisme com a pilars.

Graduada en ADE, amant dels animals i la música en directe.

Ferran

Fanàtic de l’agroecologia, i principiant en economia social i solidària.

Biòleg ambiental de formació i preparacionista revolucionari de vocació.

Berta

Dissenyadora gràfica apassionada del contacte proper, del treball conjunt i d’embrutar-se les mans.

Defensora del canvi des de la base, des de lo popular, creant comunitat, cures i decreixement.