QUI SOM

Terra Fèrtil som una associació sense ànim de lucre que tenim per objectiu fomentar la transició ecosocial per aconseguir una societat democràtica, justa i sostenible que posi la vida al centre.


En especial ens centrem en el paper del sòl com a element indispensable pel desenvolupament i sosteniment de totes les formes de vida, divulguem la importància de generar i mantenir unes relacions amb l’entorn natural i humà i empoderem la comunitat del nostre voltant per a passar a l’acció

LA NOSTRA HISTÒRIA

Terra Fèrtil va néixer a finals del 2021 quan un grup d’alumnes del Postgrau d’Economia Social i Solidària vam identificar un conjunt de reptes i necessitats socials, col·lectives i individuals a les quals calia donar resposta.

Cada una de nosaltres vam posar els nostres coneixements al servei del col·lectiu i amb els recursos que teníem a l’abast vam traçar un full de ruta per desenvolupar una iniciativa transformadora. Posteriorment vam concretar el projecte de Terra Fèrtil amb el qual vam guanyar el Premi Especial dels Premis Economia Social 2022 als millors treballs universitaris en l’àmbit de l’economia social i solidària.

L’agost de 2022 vam materialitzar la iniciativa constituint l’Associació Terra Fèrtil. Des de llavors hem concentrat els esforços en activar els serveis educatius i d’assessorament per tal de donar viabilitat al projecte i continuar activant noves línies de serveis i productes així com participant en moviments ecologistes i transformadors de base.

Al 2023, vam rebre una menció especial als Premis Michaela Chalmenta destacant la sostenibilitat del projecte i la seva contribució a la transició ecosocial i a la sensibilització agroecològica. A més de fomentar l’arrelament al territori a través de l’enxarxament amb la pagesia local.

SOM

Sobirania Alimentària i Agroecologia

Reivindiquem l’apoderament de comunitats locals. Fomentem pràctiques per la promoció de la biodiversitat, regeneració del sòl, salut d’ecosistemes i circuits curts de comercialització.

Economia Social i Solidària

Creiem en un model econòmic basat en la cooperació, solidaritat i equitat. Fomentant la participació de les persones i comunitats en la presa de decisions promocionant la justícia social i econòmica.

Ecofeminisme

Recuperem el contacte amb la terra i la natura desmuntant els abismes natura-humanitat respectant els límits físics del planeta davant dels excessos del model socioeconòmic actual.

Ruralisme

Reconeixem el medi rural com un espai clau per a la sostenibilitat, la cohesió social, la conservació dels sabers tradicionals i valorem el paper de la pagesia en la gestió del territori.

EQUIP

Clàudia

Somio i treballo per assolir una societat ambiental, social i econòmicament sostenible, justa i digne per a totes.

Paraules llargues i tatuades al cor: decreixement anticapitalista i ecofeminisme descolonial.

Nacho

Nascut a Chile, de cor “san miguelino”, i ara mateix arrelat a Mallorca.

Periodista de formació, agricultor en pràctiques. Descobrint el cooperativisme com a eina de transformació social i econòmica. Estar a l’hort és un dels meus passatemps preferits.

Gemma

Somiant amb una organització democràtica i de base amb caràcter local i autogestionat amb l’ecologia i el feminisme com a pilars.

Graduada en ADE, amant dels animals i la música en directe.

Ferran

Fanàtic de l’agroecologia, i principiant en economia social i solidària.

Biòleg ambiental de formació i preparacionista revolucionari de vocació.