Divulguem la importància d’una transició ecosocial justa, així com el funcionament de la cadena agroalimentària i del seu potencial transformador a través de les temàtiques de vermicompostatge, horticultura i formes organitzatives alternativa.
Proposem diverses activitats com tallers, xerrades, extraescolars, entre d’altres; adreçades a entitats educatives, del lleure, agroecològiques, ecosocials i per a institucions i projectes de les administracions publique.
Infants, joves i adultes són els protagonistes de les activitats educatives, que es desenvolupen en centres educatius, equipaments culturals, espais de les entitats i en un futur es preveu habilitar l’espai de l’Associació Terra Fèrtil per aquests serveis.
Fem Educació Ecosocial
L’educació ecosocial és una eina transformadora amb un gran potencial per fer front a la crisi multidimensional. La seva doble dimensió, tant individual com col·lectiva, juntament amb la mirada d’educar per al futur, fa d’ella una eina essencial per construir societats justes, democràtiques i sostenibles i preparar les noves generacions per afrontar els reptes ambientals, socials i econòmics que ja estan sorgint.
Terra Fèrtil abordem l’Educació Ecosocial des d’una perspectiva holística, integrant les dimensions socials, econòmiques i ambientals i atenent la complexitat dels sistemes. Aquest enfocament fomenta el pensament crític i promou l’acció i la participació en la resolució de les problemàtiques.
Volem destacar la importància de contemplar la projecció curricular de les activitats i projectes, així com explicitar els objectius d’aprenentatge, el mètode i les formes d’avaluació. A través d’aquest enfocament educatiu, busquem preparar-nos per afrontar els reptes del desenvolupament sostenible amb informació, reflexió i compromís envers la justícia global i la sostenibilitat.
Creació i dinamització d’horts escolars
Dirigida a tota la comunitat educativa (alumnes, docents i famílies)
Creem, dissenyem i dinamitzem horts escolars d’escoles i instituts perquè siguin espais d’aprenentatge en contínua transformació. Esdevenen eines complementàries a l’aula on es poden treballar de forma totalment experimental molts conceptes teòrics.
Acompanyem i formem al personal educatiu per a empoderar-lo i donar-los eines per poder acompanyar als infants a l’hort.
Extraescolar: De mans a terra!
Extraescolar per a l’alumnat de totes les edats (1 h/setmana).
Durant tot el curs, una tarda a la setmana, juguem i aprenem conceptes d’agroecologia. Ja sigui a l’espai d’hort escolar, al pati o a l’aula, descobrim i ens connectem amb la terra. Ens adaptem a la realitat i les necessitats de cada centre.
Projectes d’Aprenentatge i Servei
Oferim l’assessorament, dinamització i seguiment de projectes on l’aprenentatge de les competències clau en els diferents cicles i àrees es combinen amb serveis a la comunitat treballant sobre necessitats dels centres i l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.
Ens adaptem a les necessitats de cada centre per desenvolupar el seu potencial i en el seu entorn, focalitzant-nos en la gestió de residus orgànics, en la gestió de l’hort i la producció d’aliments, en l’aprofitament de recursos com l’aigua i en la planificació paisatgística entre d’altres.
Activitats i tallers
- La transformació de l’hort a cada estació
- Com podem crear terra fèrtil? Fem un vermicompostador casolà!
- Detectius de plantes
- Les plantes i els insectes – La simbiosi
- Cadena agroalimentària i Agroecologia
- Economia Social i Solidària, això que és?
- Sentim, empatitzem i cooperem.
Xerrades, col·loquis i debats
- Consum transformador
- ESS i formes organitzatives alternatives
- Emocions en la transició ecosocial
- Fixem-nos en el sòl
- Ecofeminisme: la vida en el centre.